Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Όταν κανείς ξεκινάει μια σχέση, ο υποτιθέμενος έρωτας του δεν είναι τίποτα άλλο ......

 Όταν κανείς ξεκινάει μια σχέση, ο υποτιθέμενος έρωτας του δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτά που θέλει ή φαντάζεται ότι θέλει απ το σύντροφο του. Στην πορεία τα πράγματα ζορίζουν όταν ανακαλύπτει τι πρέπει να δώσει κι αυτός σε αντάλλαγμα.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Η δημοκρατικότητα κάποιου δεν έχει να κάνει με το είδος των ιδεών του, αλλά ...

 Η δημοκρατικότητα κάποιου δεν έχει να κάνει με το είδος των ιδεών του, αλλά με τον τρόπο που προσπαθεί να τις υποστηρίξει.

Δεν έχει νόημα να κάνεις διαλογισμό για να μπορείς να αντιμετωπίζεις το άγχος.

 Ακόμη και τα βασικά τα μαθαίνουμε λάθος. Δεν έχει νόημα να κάνεις διαλογισμό για να μπορείς να αντιμετωπίζεις το άγχος. Έχει νόημα να σταματήσεις να έχεις άγχος, γιατί τότε είναι που θα μπορέσεις να κάνεις πραγματικά διαλογισμό.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ποια είναι εκείνη η χρονική στιγμή που γινόμαστε αυτό που μισήσαμε;

 Ποια είναι εκείνη η χρονική στιγμή που γινόμαστε αυτό που μισήσαμε; Λέει ο Gareth Knight στη μελέτη των Ατραπών του Δέντρου της Ζωής ότι η Ατομικότητα δεν είναι κάτι αλάνθαστο. Αν ήταν αλάνθαστο, δε θα είχε απομακρυνθεί από το Εν. Η Ψυχή μας δεν είναι κάτι μακριά από το λάθος. Ειδικά, όταν αρνείται να αντιμετωπίσει τις Σκιές που η ίδια δημιούργησε. Είναι σε μία από τις Ατραπούς του Δέντρου που η Ψυχή στέκεται πλέον με την πλάτη στον Τοίχο και είναι αδύνατον να εξελιχθεί παραπάνω, αν δεν δει κατάφατσα όλα αυτά που η ίδια δημιούργησε. Αν δεν ανοίξει τα χέρια να αγκαλιάσει το ίδιο το Κακό της. Κι όσο προχωρούμε στις Ατραπούς του Δέντρου, τόσο συνειδητοποιούμε πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι η εντύπωση που έχουμε για τον ίδιο τον εαυτό μας. Μέχρι να δούμε την αλήθεια κατά πρόσωπο όμως τρέχουμε... Η Ψυχή μας τρέχει. Να ξεφύγει, να μην αντιμετωπίσει, να αγνοήσει τις Σκιές "για να μην πέσει τάχαμου η δόνηση". Καλή κι αυτή η ανάγκη, αλλά κάποια στιγμή ο καθρέφτης στέκεται απέναντι μας αμείλικτος. "Ιδού", μας λέει, "τι δημιούργησες"...

Είναι άλλο πράγμα ο φιλοσοφικός στοχασμός και άλλο η ιδεολογική πεποίθηση.

  Είναι άλλο πράγμα ο φιλοσοφικός στοχασμός και άλλο η ιδεολογική πεποίθηση. Όποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο είναι σαν αυτ...