Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Από τα μεγαλύτερα λάθη του Εγώ το ότι πιστεύει ότι έχει Πλήρη Εικόνα.

Από τα μεγαλύτερα λάθη του Εγώ το ότι πιστεύει ότι έχει Πλήρη Εικόνα. Πολύ σημαντικό βήμα συνειδητοποίησης ότι το μόνο που θα μπορούσες να ελέγξεις και αυτό υπό προϋποθέσεις είναι το επόμενο βήμα.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ενήλικος άνθρωπος είναι αυτός...........

Ενήλικος άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να σταθεί στα πόδια του χωρίς να έχει ανάγκη την υποστήριξη των άλλων, χωρίς και να την απορρίπτει όμως. Που δέχεται ότι όλα είναι ένα παιχνίδι χωρίς βεβαιότητες, όπου καλοδεχούμενες είναι οι επιτυχίες, αλλά χρήσιμες και οι αποτυχίες. Που προσπαθεί να βρει ουσία και νόημα στην καθημερινότητα πέρα από όσα μετρούνται σε μονάδες μέτρησης και ψάχνει και για ένα υπαρξιακό νόημα στη ζωή. Παύει όμως να συμπεριφέρεται ως ενήλικος, αν αντί του "ψάχνει" θεωρήσει ότι "βρήκε", αν εμφανιστεί σίγουρος για τις αλήθειες του, αν απορρίψει όλες τις άλλες. Αν ζητά απαραίτητα την υποστήριξη των άλλων ή, αν αντιθέτως έχει την εμμονή να τα κάνει όλα μόνος του. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν μιλάμε για τη μορφή του ενήλικου, αλλά για τις μορφές του παιδιού ή του γονέα.

Είναι άλλο πράγμα ο φιλοσοφικός στοχασμός και άλλο η ιδεολογική πεποίθηση.

  Είναι άλλο πράγμα ο φιλοσοφικός στοχασμός και άλλο η ιδεολογική πεποίθηση. Όποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο είναι σαν αυτ...