Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Όσες περιγραφές και να χρησιμοποιήσουμε για να εξηγήσουμε την αγάπη,

 Όσες περιγραφές και να χρησιμοποιήσουμε για να εξηγήσουμε την αγάπη, όταν ερωτευόμαστε ντρεπόμαστε για τις ίδιες μας τις λέξεις.

Τζαλαλεντίν Ρουμί

Δεν υπάρχει ταλέντο στο δρόμο για την κορυφή. Το ταλέντο σε βάζει μονο στ αμάξι

 Δεν υπάρχει ταλέντο στο δρόμο για την κορυφή. Το ταλέντο σε βάζει μονο στ αμάξι. Όλη η υπολοιπη διαδρομή ειναι κόπος. Προσπαθεια, ξενύχτι, συγκέντρωση, διάβασμα... Και μετά πάλι κόπος...

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Οι χειρότερες μνήμες είναι αυτές που μένουν πάνω στα αντικείμενα.

 Οι χειρότερες μνήμες είναι αυτές που μένουν πάνω στα αντικείμενα. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις τακτοποιήσει τα πάντα μέσα σου ένα βαζάκι καφέ σε κάνει και βάζεις τα κλάματα.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Κάθε ορισμός του θεού διατυπωμένος από την ανθρώπινη διάνοια είναι εμπειρική συνταγή

Κάθε ορισμός του θεού διατυπωμένος από την ανθρώπινη διάνοια είναι εμπειρική συνταγή μέσω της οποίας η δεισιδαιμονία μπορεί αργότερα να κάνει απόσταξη ένα διάβολο.

Ελιφας Λεβι

Εισαγωγή στην Ιστορία της Μαγείας

Ο Θεός είναι μια υπόθεση αλλά μια υπόθεση τόσο αναγκαία ώστε

Ο Θεός είναι μια υπόθεση αλλά μια υπόθεση τόσο αναγκαία ώστε χωρίς αυτή όλα όσα βλέπουμε να καθίστανται αμφίβολα και παράλογα.

Ελιφας Λεβί

Το κλειδί των μεγάλων μυστηρίων

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι είναι ότι το ψυχικό σθένος δε φαίνεται στο να μειώνει τις δυσκολίες

 Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι είναι ότι το ψυχικό σθένος δε φαίνεται στο να μειώνει τις δυσκολίες. Το ψυχικό σθένος φαίνεται στην προσπάθεια να συνεχίζεις ΠΑΡΑ τις αντικειμενικές δυσκολίες.


Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Το ζήτημα της παραβίασης των ορίων δεν έχει να κάνει με την ανθρωπιά ή την απονιά. Έχει να κάνει με το ότι κανείς δε σε ρωτάει

Το ζήτημα της παραβίασης των ορίων δεν έχει να κάνει με την ανθρωπιά ή την απονιά. Έχει να κάνει με το ότι κανείς δε σε ρωτάει ή δε ζητάει την άδεια σου για να κάνει χρήση κάποιου πράγματος που θεωρείς δικό σου. 

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Η αποστολή της ζωής μας είναι ένας ρόλος.

Η αποστολή της ζωής μας είναι ένας ρόλος. Δεν είμαστε εμείς. Όταν ο ρόλος τελειώσει και γυρίσουμε σπίτι θα γυρίσουμε πάλι σε όλες εκείνες τις γνωστές παλιές συνήθειες πριν μας συνεπάρει η αποστολή μας.

Είναι άλλο πράγμα ο φιλοσοφικός στοχασμός και άλλο η ιδεολογική πεποίθηση.

  Είναι άλλο πράγμα ο φιλοσοφικός στοχασμός και άλλο η ιδεολογική πεποίθηση. Όποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο είναι σαν αυτ...