Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Νέες ενότητες μαθημάτων για άτομα με βασικές γνώσεις

Από την Πέμπτη 4 Μαρτίου ξεκινούν δυο ενότητες μαθημάτων για ελαφρώς προχωρημένους 

Συναστριες (4 μαθήματα)

Διελεύσεις (6 μαθήματα)

Τα μαθήματα είναι δυνατό να συνεχιστούν μετά και με την ενότητα της Ηλιακής Επιστροφής ( 6 μαθήματα) αναλόγως της επιθυμίας των σπουδαστών.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Οι μεγάλες δομές στη σημερινή εποχή, όταν θες να κάνεις έργο καλής πρόθεσης δεν έχουν κανένα όφελος

Οι μεγάλες δομές στη σημερινή εποχή, όταν θες να κάνεις έργο καλής πρόθεσης δεν έχουν κανένα όφελος. Το μόνο που δημιουργούν είναι ένα μεγάλο πειρασμό δύναμης και τη δυνατότητα ομάδων κακής πρόθεσης που κινούνται συντεταγμένα να αλώσουν την εξουσία. 

Η συνύπαρξη και η συνεργασία είναι για γερά στομάχια.

Η συνύπαρξη και η συνεργασία είναι για γερά στομάχια. Όποιος πιστεύει ότι η συνύπαρξη είναι μόνο στα λόγια, δεν έχει δουλέψει μέσα του τη σιωπή, την ανοχή και το να βάζει τον εαυτό του σε δεύτερο πλάνο για χάρη της σύνθεσης. Πολλοί βλέπουν το δημόσιο λόγο και βλέπουν παντού καυγάδες και φωνές. Την ίδια στιγμή υπάρχουν και πολλές συνθέσεις, παρεμβάσεις και παροτρύνσεις που οι διψασμένοι για κουτσομπολιό "αναγνώστες" δε θα τις μάθουν ποτέ.


O μεγαλύτερος εχθρός της συλλογικότητας είναι η ζήλια

O μεγαλύτερος εχθρός της συλλογικότητας είναι η ζήλια. Οι άνθρωποι που ζηλεύουν την επιτυχία των άλλων θα κάνουν τα πάντα να την υπονομεύσουν, κρατώντας πάντα κρυφά χαρτιά στα συρτάρια τους για να τα αποκαλύψουν την ώρα που πρέπει. 

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Το λάθος που κάνουμε όταν ξεκινάμε με ένα στόχο στη ζωή μας, είναι ότι στην πορεία ξεχνάμε το στόχο και θυμόμαστε τις προσωπικές σχέσεις.

Το λάθος που κάνουμε όταν ξεκινάμε με ένα στόχο στη ζωή μας, είναι ότι στην πορεία ξεχνάμε το στόχο και θυμόμαστε τις προσωπικές σχέσεις. Τα μεγάλα σχέδια αποτυγχάνουν επειδή μας ενδιαφέρει περισσότερο ποιος είναι με ποιον παρά το τι κάνει και τι λέει. 

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Να παρακολουθείς τις ανάγκες κι όχι τις συμπεριφορές.

Να παρακολουθείς τις ανάγκες κι όχι τις συμπεριφορές. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να προβλέψεις την αλλαγή των τελευταίων.

Η επίδραση του ζωδίου του Καρκίνου είναι για την Εσωτερική Αστρολογία

Το μεγάλο κέρδος μιας ζωής κάτω από την επίδραση του ζωδίου του Καρκίνου είναι για την Εσωτερική Αστρολογία ένα: Ότι από κάποια στιγμή και μετά σταματάς να τρέφεις αυταπάτες.


Άνοιξε χώρο στη ζωή σου απ το παλιό για να βρει χώρο να μπει το καινούριο.

 Άνοιξε χώρο στη ζωή σου απ το παλιό για να βρει χώρο να μπει το καινούριο.


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, η μεγάλη θυσία δεν είναι του ανθρώπου. Είναι της ψυχής του

 Ψυχές και Μεγάλη Θυσία...

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, η μεγάλη θυσία δεν είναι του ανθρώπου. Είναι της ψυχής του, που για να φέρει την ύλη κοντά στο θείο, αποφάσισε να χωριστεί από το Όλον

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Όταν ο παλιός πλέον από το γήρας του γίνεται δειλός

 Όταν ο παλιός πλέον από το γήρας του γίνεται δειλός και φοβάται να χάσει αυτά που έχει, τότε συνειδητοποιείς ότι ήρθε η ώρα της ενηλικίωσης, η ώρα που πρέπει εσύ ο νέος να δείξεις τι αξίζεις... Κι ότι εσύ πλέον θ' ανοίξεις τους δρόμους, δε θα τους ανοίξει κανείς άλλος για σένα...

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Η ανθρώπινη ελευθερία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να πατάμε το Στοπ

Η ανθρώπινη ελευθερία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να πατάμε το Στοπ και να κάνουμε μια Στάση πριν επιλέξουμε εκείνη την αντίδραση πίσω από την οποία επιθυμούμε να ρίξουμε όλο το βάρος της βούλησης μας.

Rollo May, συγγραφέας (σε ελεύθερη απόδοση)

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Το μεγαλύτερο μάθημα στη ζωή ενός επιτυχημένου ατόμου είναι η ντροπή μιας απροσδόκητης αποτυχίας

 Ίσως το μεγαλύτερο μάθημα στη ζωή ενός επιτυχημένου ατόμου είναι η ντροπή μιας απροσδόκητης αποτυχίας. Και μόνο η ενθύμηση αυτού του συναισθήματος αρκεί για να πει κανείς: Ποτέ πια απροετοίμαστος όπου κι αν βρεθείς ό,τι κι αν κάνεις.

Είναι άλλο πράγμα ο φιλοσοφικός στοχασμός και άλλο η ιδεολογική πεποίθηση.

  Είναι άλλο πράγμα ο φιλοσοφικός στοχασμός και άλλο η ιδεολογική πεποίθηση. Όποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο είναι σαν αυτ...